Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Καθημερινή Εξέταση των Γραφών Τετάρτη 1 Ιουνίου

 

Τετάρτη 1 Ιουνίου

Ήμασταν αποφασισμένοι να σας προσφέρουμε, όχι μόνο τα καλά νέα του Θεού, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.​—1 Θεσ. 2:8.

https://drive.google.com/file/d/1mtS6YWHmG80FeVDAfSeL4367382_QRoJ/view?usp=sharing

*** w96 1/10 σ. 15 παρ. 4-7 Χριστιανική Φιλοξενία σε ένα Διαιρεμένο Κόσμο ***

Επιπλέον, όπως προείπε ο Ιησούς, η αλήθεια την οποία δίδαξε έχει ως αποτέλεσμα διαιρέσεις σε πολλές οικογένειες.—Ματθαίος 10:34-37· Λουκάς 12:51-53.

5. Τι είπε ο Ιησούς το οποίο μπορεί να αποτελέσει πηγή ενθάρρυνσης για εκείνους που ζουν σε διαιρεμένες οικογένειες;

5 Μας συγκινεί να βλέπουμε καινούρια άτομα να παίρνουν σταθερή στάση υπέρ της αλήθειας, και πολλές φορές τα παρηγορούμε με την ενθαρρυντική υπόσχεση του Ιησού: «Αληθινά σας λέω: Κανείς δεν άφησε σπίτι ή αδελφούς ή αδελφές ή μητέρα ή πατέρα ή παιδιά ή αγρούς για χάρη μου και για χάρη των καλών νέων, ο οποίος δεν θα πάρει εκατονταπλάσια τώρα, σε αυτή τη χρονική περίοδο, σπίτια και αδελφούς και αδελφές και μητέρες και παιδιά και αγρούς, με διωγμούς, και στο ερχόμενο σύστημα πραγμάτων αιώνια ζωή».—Μάρκος 10:29, 30.

6. Πώς μπορούμε να γίνουμε ‘αδελφοί, αδελφές, μητέρες και παιδιά’ στα ‘ορφανά και στις χήρες’ που έχουμε ανάμεσά μας;

6 Ποιοι, όμως, είναι αυτοί οι ‘αδελφοί και αδελφές και μητέρες και παιδιά’; Απλώς και μόνο το να βλέπει κανείς ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε μια Αίθουσα Βασιλείας, πολλές φορές εκατό ή και περισσότερους, οι οποίοι αποκαλούνται αδελφοί και αδελφές δεν τον κάνει αυτόματα να νιώθει ότι αυτοί είναι οι δικοί του αδελφοί, αδελφές, μητέρες και παιδιά. Σκεφτείτε το εξής σημείο: Ο μαθητής Ιάκωβος μας υπενθυμίζει ότι, για να είναι η λατρεία μας αποδεκτή στον Ιεχωβά, πρέπει να ‘φροντίζουμε τα ορφανά και τις χήρες στη θλίψη τους και να κρατάμε τον εαυτό μας χωρίς κηλίδα από τον κόσμο’. (Ιακώβου 1:27) Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην κοσμική νοοτροπία, όπως είναι η υπερηφάνεια λόγω οικονομικής κατάστασης καθώς και η ταξική ανωτερότητα, να κλείνει την πόρτα της συμπόνιας μας προς αυτά «τα ορφανά και τις χήρες». Απεναντίας, πρέπει να παίρνουμε την πρωτοβουλία να τους προσφέρουμε τη συντροφιά και τη φιλοξενία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου