Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 Ενημέρωση από το Κυβερνών Σώμα 2024 #4

 

https://www.jw.org/finder?locale=el&lank=docid-1112024011_1_VIDEO&docid=1011214&applanguage=G

Καλώς ήρθατε!

Σε αυτό το πρόγραμμα, θα σας αναφέρουμε κάποια νέα για αδελφούς και αδελφές μας σε όλο τον κόσμο που είναι φυλακισμένοι λόγω της πίστης τους.

Πρώτα όμως, ακούστε κάποια νέα για τη φετινή συνέλευση. Σε μερικά μέρη του κόσμου, οι περιφερειακές συνελεύσεις «Διακηρύξτε τα Καλά Νέα!» έχουν ήδη ξεκινήσει.

Είναι ένα θαυμάσιο πρόγραμμα!

Ακούστε τι είπαν κάποιοι που το παρακολούθησαν. Πολλοί αδελφοί έχουν κάνει απίστευτες θυσίες για να είναι σήμερα εδώ. Χρειάστηκε να παρακαλέσω να μου δώσουν άδεια. Και εμείς ζητήσαμε άδεια να λείψει η κόρη μας από το σχολείο. Σηκωθήκαμε από τα άγρια χαράματα. Κάθε προσπάθεια που κάνεις αξίζει τον κόπο! Το να βρίσκεσαι εδώ είναι κάτι ανεκτίμητο. Βλέπουμε αδελφούς που είχαμε πολύ καιρό να δούμε. Επίσης, όταν είσαι στη συνέλευση, όλοι σε αγκαλιάζουν. Και εγώ λατρεύω τις αγκαλιές.

Ωραία η ψηφιακή αγκαλιά, αλλά το ζωντανό είναι άλλο πράγμα. Δεν συγκρίνεται με τίποτα το να είσαι εδώ με το να παρακολουθείς το πρόγραμμα διαδικτυακά. Είναι άλλη αίσθηση! Απολαμβάνω την υμνολογία. Όταν ψάλλουμε όλοι μαζί, υπάρχει μια απίστευτη ενέργεια στην ατμόσφαιρα. Μας ενισχύει και μας τονώνει το ηθικό.

Και ήταν φοβερό που είδαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς

Τα Καλά Νέα Κατά τον Ιησού.

Την επόμενη φορά που θα διαβάσεις τη Γραφή σου, μπορείς να οραματιστείς αυτές τις υπέροχες στιγμές και να δεις πόσο σημαντικές ήταν.

Μου έκανε εντύπωση ότι έχω ξαναδιαβάσει όλα αυτά τα εδάφια που παρουσιάστηκαν και ποτέ μα ποτέ δεν συγκινήθηκα.

Σήμερα όμως που ζωντάνεψαν μπροστά μας, συγκινήθηκα πάρα πολύ. Νιώθεις σαν να είσαι εκεί. Τέτοια πνευματικά συμπόσια μας γεμίζουν και μας ενισχύουν πνευματικά.

Θα ήθελα να παρακολουθήσω αυτή τη συνέλευση και τρεις και τέσσερις φορές.

Για μένα, το να είμαι ανάμεσα στον λαό του Ιεχωβά είναι ό,τι καλύτερο.

Κάθε φορά καταλαβαίνω σε τι ωραία, τεράστια πνευματική οικογένεια ανήκουμε. Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν είμαστε μαζί με τους αδελφούς και τις αδελφές μας!

Μην το χάσετε με τίποτα!

Σας παροτρύνουμε όλους να προσπαθήσετε να παρακολουθήσετε τη συνέλευση με φυσική παρουσία.

Έτσι, όχι μόνο θα ωφεληθείτε από το πρόγραμμα, αλλά και θα ενθαρρυνθείτε πάρα πολύ από τη συναναστροφή με πολλούς αγαπητούς αδελφούς —ίσως και με κάποιους με τους οποίους έχετε καιρό να βρεθείτε.

Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι όσοι έχουν περιορισμούς λόγω ηλικίας και υγείας ίσως χρειαστεί να δουν το πρόγραμμα μέσω streaming. Κάτι πολύ ξεχωριστό φέτος είναι οι 15 ειδικές συνελεύσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Η πρώτη διεξάχθηκε από τις 7 ως 9 Ιουνίου στο νησί της Γουαδελούπης. Οι αδελφοί Τζεφ Γουίντερ και Κλάιβ Μάρτιν είχαν το προνόμιο να υπηρετήσουν σε αυτή τη συνέλευση. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από 11 χώρες, και οι παρόντες έφτασαν τους 8.602.

Το Σάββατο, βαφτίστηκαν 74 άτομα.

Πόσο χαιρόμαστε που βλέπουμε την αγάπη και την ενότητα της διεθνούς μας αδελφότητας!

Τώρα, στο υπόλοιπο πρόγραμμα, θέλουμε να σας πούμε κάποια νέα για τους αδελφούς και τις αδελφές μας που είναι φυλακισμένοι λόγω της πίστης τους.

Αυτό θα μας βοηθήσει όλους να εφαρμόσουμε τη σοφή οδηγία του εδαφίου Εβραίους 13:3, που λέει: «Να θυμάστε εκείνους που βρίσκονται στη φυλακή, σαν να είστε φυλακισμένοι μαζί τους, και εκείνους που υφίστανται κακομεταχείριση, εφόσον και εσείς οι ίδιοι είστε στο σώμα».

Μέχρι τις 17 Ιουνίου, τουλάχιστον 199 αδελφοί και αδελφές μας ήταν φυλακισμένοι λόγω της πίστης τους.

Πού βρίσκονται;

Εννιά είναι φυλακισμένοι στην Κριμαία, 39 στην Ερυθραία, 8 στη Σιγκαπούρη και πάνω από 17 σε άλλες χώρες.

Οι περισσότεροι φυλακισμένοι αδελφοί και αδελφές μας βρίσκονται στη Ρωσία —126 άτομα!

Και τι συμβαίνει στη Νότια Κορέα;

Αν και οι αδελφοί μας εκεί κατά κανόνα δεν φυλακίζονται πλέον λόγω της ουδετερότητάς τους, υπομένουν μια σκληρή μορφή εναλλακτικής υπηρεσίας. Είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν τρία χρόνια και να ζουν και να εργάζονται αποκλειστικά σε φυλακές.

Πρόσφατα, ο αδελφός Μαρκ Σάντερσον επισκέφτηκε δύο ομάδες αδελφών σε φυλακές όπου κάνουν την εναλλακτική τους υπηρεσία.

Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί στο μέλλον. Και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για αυτούς τους πιστούς αδελφούς και τις οικογένειές τους.

Μερικές φορές, ίσως νομίζουμε ότι μόνο άντρες αδελφοί είναι φυλακισμένοι σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα όμως, 12 αδελφές μας στην Ερυθραία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή λόγω της πίστης τους.

Και στη Ρωσία, υπάρχουν άλλες 8 αδελφές που βρίσκονται στη φυλακή λόγω της πίστης τους.

Αυτές οι αγαπητές αδελφές έχουν ανάγκη τις συνεχείς προσευχές μας.

Επίσης, πολλοί αδελφοί και αδελφές υπομένουν πολυετείς ποινές φυλάκισης και κάποιες φορές ακόμη και σωματική κακομεταχείριση! Αυτό συνέβη πρόσφατα στη Ρωσία με τον αδελφό Ρινάτ Κιράμοφ.

Τον Απρίλιο 2024, αρκετοί κρατούμενοι πίεζαν τον αδελφό μας να αποκαλύψει τα ονόματα άλλων Μαρτύρων του Ιεχωβά. Εκείνος όμως με θάρρος αρνούνταν! Γι’ αυτό, οι κρατούμενοι τον χτυπούσαν και τον βασάνιζαν τέσσερις ημέρες, χρησιμοποιώντας ακόμη και τέιζερ.

Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για τον αδελφό Κιράμοφ και για όλους τους 199 αδελφούς και αδελφές μας που είναι φυλακισμένοι λόγω της πίστης τους. Και δεν ξεχνάμε και τις οικογένειές τους.

Η πίστη και η ακεραιότητα των φυλακισμένων αδελφών μας μάς φέρνουν στο μυαλό το εδάφιο Ρωμαίους 12:21: «Μη νικιέσαι από το κακό, αλλά να νικάς το κακό με το καλό».

Ναι, υπομένουν εναντίωση και σοβαρές δοκιμασίες της πίστης, αλλά δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να νικηθεί από αυτά.

Αντίθετα, συνεχίζουν να “νικούν το κακό με το καλό”.

Πόσο αγαπάμε και σεβόμαστε αυτούς τους αγαπητούς αδελφούς και αδελφές μας! Έχει ενδιαφέρον ότι, καθώς οι αδελφοί και οι αδελφές μας υπομένουν αυτές τις κακουχίες, πολλές φορές έχουν μοναδικές ευκαιρίες να μεταδώσουν τα καλά νέα.

Αυτό συνέβη με δεκάδες Μάρτυρες στην πόλη Μπιρομπιτζάν της Ρωσίας. Το 2018, αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε 22 σπίτια μέσα σε μια μέρα.

Στο επόμενο βίντεο, προσέξτε πώς έδωσαν οι αδελφοί και οι αδελφές μας καλή μαρτυρία και διατήρησαν τη χαρά τους.

Πώς συνέχισαν “να νικούν το κακό με το καλό”;

Νωρίς το πρωί, στις 17 Μαΐου 2018, μας ξύπνησε ένα δυνατό χτύπημα στην πόρτα.

Προτού ανοίξω, ρώτησα: «Ποιος είναι;» και είπαν: «Αστυνομία!» Φυσικά, αγχωθήκαμε πάρα πολύ. Και βέβαια, αρχίσαμε να προσευχόμαστε από μέσα μας στον Ιεχωβά. Αργότερα, μάθαμε ότι ονόμασαν αυτή την επιχείρηση Ημέρα Κρίσης και ότι συμμετείχαν σε αυτήν περίπου 150 αστυνομικοί.

Όταν μου ασκήθηκε ποινική δίωξη, πάγωσαν όλους τους λογαριασμούς μου. Έπρεπε να πηγαίνω σε διάφορες τράπεζες.

Όταν οι υπάλληλοι με έβλεπαν να μπαίνω, μου έλεγαν: «Καλώς τη μικρή μας εξτρεμίστρια!» και μου χαμογελούσαν φιλικά.

Μια από τις φορές που πήγα για ανάκριση στην FSB, κάλεσα ταξί. Ο ταξιτζής με ρώτησε: «Πού είναι αυτή η διεύθυνση; Πού πηγαίνεις;»

Εγώ είπα: «Στο κτίριο της FSB».

Με ρώτησε: «Δουλεύεις εκεί;»

Εγώ είπα: «Όχι, όχι, δεν δουλεύω, πάω για ανάκριση». Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Δεν καταλάβαινε τον λόγο. Του εξήγησα ότι είμαι Μάρτυρας του Ιεχωβά και ότι μου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη λόγω της πίστης μου.

Ύστερα από μερικές μέρες, ξαναπήγα στα γραφεία της FSB και κάλεσα πάλι ταξί. Προς έκπληξή μου, ήρθε το ίδιο ταξί με τον ίδιο οδηγό.

Αυτή τη φορά, του εξήγησα με περισσότερες λεπτομέρειες ποιες προφητείες αναφέρονται στη Γραφή για αυτό το θέμα και είχαμε μια ωραία συζήτηση.

Όταν πηγαίναμε για ανάκριση, θέλαμε να δείξουμε στους ανακριτές με τη συμπεριφορά, τα λόγια και την ευγένειά μας ότι δεν είμαστε εξτρεμιστές —ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι καλοί, συμπονετικοί άνθρωποι. Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα, αποφασίσαμε να τους φτιάξουμε κάρτες. Προσπαθήσαμε να πούμε κάτι καλό σε όλους. Αναφέραμε κάποια καλά χαρακτηριστικά τους.

Ο δικηγόρος είπε ότι ανησυχούσε πολύ και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι είστε καλοί άνθρωποι. Κρίμα άνθρωποι σαν και εσάς να είναι στη φυλακή! Είμαι σίγουρος ότι ο Θεός σας θα σας βοηθήσει αλλά, σε παρακαλώ, Αρτούρ, μη φύγεις από αυτόν τον δρόμο. Μείνε σταθερός ως το τέλος».

Όταν άρχισε η δίκη μας, εμείς οι τέσσερις αδελφές είχαμε την ίδια δικαστή. Ήταν πολύ προκατειλημμένη και αρνητική απέναντί μας.

Μας διέκοπτε, μας έλεγε ότι είμαστε αμόρφωτες και μας πρόσβαλλε με όποιον τρόπο μπορούσε. Και κάποια στιγμή, σκεφτήκαμε: «Ο Ιεχωβά μάς έφερε εδώ για να δώσουμε μαρτυρία, αλλά πώς να δώσουμε μαρτυρία σε ένα άτομο που δεν μας αφήνει να πούμε ούτε λέξη;»

Αποφασίσαμε να προσευχηθούμε στον Ιεχωβά να μαλακώσει την καρδιά της ώστε να της δώσουμε καλή μαρτυρία. Προσπαθούσαμε επίσης να είμαστε διακριτικές και ευγενικές. Πάντα τη χαιρετούσαμε.

Ήμουν αποφασισμένη να δείχνω καλοσύνη με τον τόνο της φωνής μου, τα λόγια μου και τις εκφράσεις του προσώπου μου.

Και κάποια στιγμή, κάτι έγινε. Τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Άρχισε να μας ακούει και να μας χαιρετάει. Όταν παίζονταν οι βιντεοσκοπήσεις των συναθροίσεών μας στο δικαστήριο, η δικαστής κρατούσε σημειώσεις. Και μετά με ρώτησε:

«Από πού διάβασε;»

Στην αρχή, από τον φόβο μου, δεν μπορούσα να θυμηθώ. Μετά είπα: «Από τη Γραφή». Εκείνη μου είπε: «Το ξέρω αυτό. Αλλά από ποιο σημείο ακριβώς;» Της λέω: «Από τον Ιώβ». Και μου λέει: «Τι;», «Από τον Ιώβ». Και με ξαναρωτάει: «Τι;» Και λέει ο δικηγόρος μου: «Από τον Ιώβ». Και λέει εκείνη: «Α, από τον Ιώβ» και το σημείωσε. Και πρόσθεσα: «42:10».

Όταν διάβαζε την ετυμηγορία, με ρώτησε αρκετές φορές: «Ιρίνα, προφέρω σωστά το όνομα του Θεού;»

Προσευχήθηκα στον Ιεχωβά: «Ιεχωβά, σήμερα βγαίνει η απόφαση, θέλω να δοξαστεί το όνομά σου σήμερα».

Είπα: «Ιεχωβά, σε παρακαλώ, ας προφέρει η δικαστής σωστά το όνομά σου δέκα φορές, και ας το τονίσει σωστά», επειδή είχε πρόβλημα με αυτό. Και δεν θα το πιστέψετε! Στο τέλος, είχε προφέρει το όνομα του Θεού σωστά δέκα φορές!

Όταν καταδικάστηκα, ήρθαν να με δουν πολλοί αδελφοί. Ήρθε πολύς κόσμος και μου έδωσαν πολλά λουλούδια. Με πλησίασε μια γυναίκα με δύο φίλες της, μου χαμογέλασε και με ρώτησε:

«Γιορτάζετε κάτι; Είστε πολύ όμορφη!»

Της χαμογέλασα και εγώ και της είπα: «Είμαι Μάρτυρας του Ιεχωβά και σήμερα καταδικάστηκα σε δυόμισι χρόνια με αναστολή».

Η γυναίκα και οι φίλες της έμειναν να με κοιτούν με παγωμένο χαμόγελο.

Δουλεύω από το σπίτι. Όταν ήρθαν οι πελάτες μου και είδαν τόσα λουλούδια, με ρώτησαν:

«Τι είναι όλα αυτά τα λουλούδια; Γιορτάζεις κάποιο γεγονός;»

Και φυσικά, αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να πω ότι το «ιδιαίτερο γεγονός» είναι ότι έχω αδελφούς και αδελφές που με αγαπάνε πολύ.

Από τους 23 αδελφούς και αδελφές που διώχθηκαν ποινικά, 4 τέθηκαν υπό κράτηση και εκτίουν τώρα την ποινή τους σε σωφρονιστική αποικία.

Μάθαμε ότι θα μετέφεραν τους άντρες μας, γι’ αυτό πήγαμε στον σταθμό για να τους αποχαιρετήσουμε.

Στο τρένο τούς ρώτησαν: «Ποιοι ήταν όλοι αυτοί που ήρθαν να σας δουν;»

Μερικοί αναρωτήθηκαν αν ήταν κάποια ομάδα υποστήριξης. Γιατί την ώρα που οι αδελφοί οδηγούνταν στη φυλακή, αυτή η ομάδα ήταν χαρούμενη και έψαλλε ύμνους.

Τώρα που τα ξανασκέφτομαι όλα αυτά, νιώθω πολύ ευγνώμων, γιατί δεν ήταν εύκολο, αλλά ο Ιεχωβά μάς στήριξε σε όλη αυτή τη δοκιμασία.

Δεν το κρύβω ότι κάποια στιγμή ένιωσα την πίστη μου να εξασθενεί, και ρώτησα τον Αρτούρ: «Γιατί δεν νιώθω τον Ιεχωβά να με στηρίζει;»

Και ο Αρτούρ με βοήθησε πολύ. Μου είπε: «Το ότι— Το ότι αντέχεις, δείχνει ότι ο Ιεχωβά σε στηρίζει. Δεν τον απαρνήθηκες. Δεν τον εγκατέλειψες. Και αυτό σου δείχνει ότι είναι μαζί σου».

Αυτά τα λίγα λόγια ενίσχυσαν την πίστη μου και συνειδητοποίησα ότι εκείνη τη στιγμή ο Σατανάς έκανε επίθεση στην πίστη μου, και ότι χρειαζόταν να ενισχύσω την πίστη μου, όχι μόνο στον Ιεχωβά, αλλά και στο ότι ο Ιεχωβά είναι δίπλα μας σε δύσκολες καταστάσεις. Ο Σατανάς θέλει να κλέψει τη χαρά μας. Αλλά αυτό είναι αδύνατον, επειδή η χαρά ανήκει στον Ιεχωβά —είναι δική του.

Τι κάνει λοιπόν ο Σατανάς;

Θέλει να κρύψει αυτή τη χαρά από εμάς για να μην τη βλέπουμε. Αλλά ο Ιεχωβά—ως καλός, έμπιστος φίλος— μας βοηθάει πάντα να βλέπουμε λόγους για να έχουμε χαρά.

Ήθελαν να μας κλείσουν το στόμα για να μη μιλάμε πια για τον Ιεχωβά. Στην ουσία όμως, μας έδωσαν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να μιλήσουμε για το όνομα του Θεού.

Δεν σας εντυπωσιάζει ο ζήλος και η χαρά τους;

Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κηρύττουν και να διακρατήσουν την ακεραιότητά τους! Είχαν μοναδικές ευκαιρίες να δώσουν μαρτυρία. Και εμπιστεύτηκαν στον Ιεχωβά για να τα καταφέρουν.

Φυσικά, γνωρίζουμε ότι όλοι σας, αδελφοί και αδελφές, αντιμετωπίζετε κάποιου είδους προκλήσεις. Είμαι σίγουρος ότι αυτές οι εμπειρίες θα ενθαρρύνουν και θα υποκινήσουν όλους μας να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε στον Ιεχωβά και να συνεχίσουμε να κηρύττουμε ό,τι προκλήσεις και αν αντιμετωπίζουμε.

Ναι, με τη βοήθεια του Ιεχωβά, μπορούμε “να νικάμε το κακό με το καλό”.

Αδελφοί και αδελφές, ας “θυμόμαστε εκείνους που βρίσκονται στη φυλακή, σαν να είμαστε [και εμείς] φυλακισμένοι μαζί τους”.

Είμαστε περήφανοι για την υπομονή και τον ζήλο όλων σας. Σας αγαπάμε όλους πάρα πολύ.

Παρακολουθήσατε το JW Broadcasting® από τα Παγκόσμια Κεντρικά Γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου