Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Οργανωτικά Επιτεύγματα για τον Σεπτέμβριο Οργανωτικά Επιτεύγματα—Αύξηση που Προέρχεται από τον Θεό

 

Οργανωτικά Επιτεύγματα για τον Σεπτέμβριο

 

Οργανωτικά Επιτεύγματα—Αύξηση που Προέρχεται από τον Θεό


Υπό την ηγεσία του Ιησού,  το έργο θερισμού προχωρεί ολοταχώς.

Ένας σημαντικός τρόπος υποστήριξης του έργου θερισμού  είναι η οικοδόμηση εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται  για την εκπαίδευση και τη φροντίδα  όσων έχουν «τη σωστή διάθεση για αιώνια ζωή»  και συρρέουν στον λαό του Θεού.

Έτσι λοιπόν, λόγω των αυξανόμενων αναγκών της οργάνωσης,  χρειάστηκε να γίνει μια προσαρμογή.

Το 2013, το Κυβερνών Σώμα συμπέρανε  ότι οι διευθετήσεις που είχαμε για την οικοδόμηση εγκαταστάσεων  δεν θα μπορούσαν να συμβαδίσουν με τις ανάγκες της οργάνωσης.  Ως αποτέλεσμα,  σχηματίσαμε το Παγκόσμιο Τμήμα Σχεδιασμού/Οικοδόμησης,  με στόχο να γίνεται όλη αυτή η εργασία από ένα τμήμα  υπό την κατεύθυνση της Επιτροπής Εκδόσεων.

Οι στόχοι για αυτό το τμήμα ήταν αρκετοί.

Ο πρώτος ήταν η παραγωγή περισσότερων εγκαταστάσεων,  πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά.

Ο δεύτερος ήταν να βρούμε τρόπους  ώστε να απλοποιήσουμε και να επιταχύνουμε την εργασία,  ώστε τα έργα να ολοκληρώνονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Τρίτον, θέλαμε να βρεθούν λύσεις  που παρέχουν ευελιξία  και την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων της οργάνωσης.

Έτσι θα προσαρμοζόμαστε καλύτερα,  καθώς οι ανάγκες μας αλλάζουν.

Εκτός από Αίθουσες Βασιλείας,

Αίθουσες Συνελεύσεων και γραφεία τμήματος,  χρειαζόμαστε απομακρυσμένα μεταφραστικά γραφεία,  στούντιο πολυμέσων  και εγκαταστάσεις θεοκρατικών σχολών σε όλο τον κόσμο.

Τα περασμένα 10 χρόνια,  πώς κατάφερε το Παγκόσμιο Τμήμα Σχεδιασμού/Οικοδόμησης,  ή αλλιώς WDC,  να συμβαδίσει με τις αυξανόμενες ανάγκες του έργου κηρύγματος και διδασκαλίας;

Την εργασία μας ωφελεί ιδιαίτερα η συνεχής εφαρμογή  της βασικής Βιβλικής αρχής στο Κολοσσαείς 2:19:  «Όλο το σώμα είναι εφοδιασμένο και αρμονικά συναρμολογημένο  ... και αυξάνει με την αύξηση που προέρχεται από τον Θεό».

Όταν παραμένουμε “αρμονικά συναρμολογημένοι”,  δηλαδή όταν επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε με ενότητα,  μας είναι πιο εύκολο  να ανταποκρινόμαστε στην ηγεσία του Χριστού  και να την υποστηρίζουμε.

Κάνοντάς το αυτό,  βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια την αύξηση  που προέρχεται από τον Θεό.

Ας πάμε τώρα στα παρασκήνια μερικών πρόσφατων έργων  για να δούμε πώς η ευελιξία  σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία από την αρχή  και κατά τη διάρκεια του έργου,  φέρνει καλύτερα αποτελέσματα  και αποτελεί απόδειξη της ευλογίας του Ιεχωβά.

Νοικιάζαμε περίπου 65 διαμερίσματα  για τις ανάγκες του γραφείου τμήματος της Γαλλίας.

Δυστυχώς όμως, δεν ήταν όλα σε καλή κατάσταση  και χρειάζονταν αρκετή συντήρηση.

Η Επιτροπή του Τμήματος λοιπόν  αποφάσισε, αντί να νοικιάζουμε,  να χτίσουμε νέες κατοικίες στον χώρο  όπου βρίσκεται το Μπέθελ.

Στο γραφείο τμήματος της Κεντρικής Αμερικής,  μεταφράζουμε σε περίπου 80 γλώσσες.

Εφόσον γίνεται μετάφραση σε τόσο πολλές γλώσσες,  χρειαζόμαστε 66 καινούρια απομακρυσμένα μεταφραστικά γραφεία.

Για να γίνουν όμως αυτά τα γραφεία, απαιτείται πολλή δουλειά  ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να συνεχίσουμε την οικοδόμηση Αιθουσών Βασιλείας,  επειδή υπάρχει τεράστια ανάγκη στην περιοχή.

Για να καλυφθούν λοιπόν και οι δύο ανάγκες,  φαινόταν ότι θα απαιτούνταν πολλή δουλειά.

Εδώ στη Βραζιλία,  χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους άντρες και γυναίκες  που μπορούν να στηρίξουν τις εκκλησίες και τον αγρό.

Ευτυχώς, έχουμε πολλούς νεαρούς αδελφούς  που θέλουν να επεκτείνουν την υπηρεσία τους  και έχουν κάνει αίτηση για τη Σχολή Ευαγγελιστών.

Μάλιστα, λαβαίνουμε 2.000 με 2.500 αιτήσεις κάθε χρόνο.

Φάνηκε λοιπόν ότι χρειαζόμασταν και άλλες μόνιμες εγκαταστάσεις για τη σχολή.  Όταν το WDC λαβαίνει κατεύθυνση από το Κυβερνών Σώμα,  προσευχόμαστε για καθοδηγία.

Κάνουμε έρευνα και συμβουλευόμαστε τοπικούς αδελφούς.

Στη συνέχεια, προσπαθούμε να διακρίνουμε  τι μας κατευθύνει το πνεύμα του Ιεχωβά να κάνουμε με ένα έργο  ή να αλλάξουμε σε αυτό.

Με ποιο αποτέλεσμα;

Τελικά, ακολουθώντας τις συστάσεις των κεντρικών γραφείων,  αγοράσαμε διαμερίσματα από εργολάβους,  τα οποία θα μπορούμε εύκολα να πουλήσουμε  αν οι μελλοντικές ανάγκες μας αλλάξουν.  Το Κυβερνών Σώμα έδωσε την έγκριση να δημιουργήσουμε μια ομάδα  που θα ειδικεύεται στην παροχή τέτοιων απομακρυσμένων μεταφραστικών γραφείων.

Η Ομάδα Ανάπτυξης Έργου επικοινωνεί με το WDC.

Στη συνέχεια, το WDC  επικοινωνεί με διάφορα τμήματα στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία:  με την Επιτροπή Υπηρεσίας, Συγγραφής, Εκδόσεων  και με το Τμήμα Μεταφραστικών Υπηρεσιών.

Η Ομάδα Ανάπτυξης Έργου  συνεργάζεται επίσης στενά με την τοπική μεταφραστική ομάδα,  με το Τμήμα Αγορών, το Νομικό Τμήμα, το Τμήμα Υπηρεσίας  και με πολλά άλλα τμήματα εδώ στο Μπέθελ.

Είδαμε το χέρι του Ιεχωβά σε αυτό  επειδή μας επέτρεψε να προχωρήσουμε με το έργο  χωρίς να χρειαστεί να παραμελήσουμε τη μεγάλη ανάγκη  που υπήρχε στην περιοχή για Αίθουσες Βασιλείας.

Εκτιμήσαμε πολύ τη σοφή κατεύθυνση που μας έδωσε το WDC  να είμαστε ευέλικτοι καθώς αναζητούμε χώρους,  δηλαδή να μην αναζητούμε μόνο  πού θα μπορούσαμε να χτίσουμε καινούρια κτίρια  αλλά και κτίρια που ήδη υπάρχουν  και θα μπορούσαμε να τα ανακαινίσουμε για αυτόν τον σκοπό.

Και βρήκαμε ένα ξενοδοχείο  που και η τοποθεσία του και το μέγεθός του  ταίριαζαν απόλυτα στις ανάγκες μας.

Το WDC έδωσε την οδηγία στους αδελφούς  να εφαρμόσουν Βιβλικές αρχές σε όλη τη διαδικασία.

Κάποια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαιναν και πολύ καλά.

Οι αδελφοί ζήτησαν ένα διάλειμμα,  έκαναν μια προσευχή στον Ιεχωβά  και επέστρεψαν με τη Γραφή στο χέρι.

Έδειξαν στον ιδιοκτήτη μια Βιβλική αρχή η οποία έλεγε  ότι θέλουμε να είμαστε έντιμοι σε ό,τι κάνουμε.  Ο ιδιοκτήτης εντυπωσιάστηκε,  και στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις κύλησαν ομαλά.  Ως αποτέλεσμα,  καταφέραμε να αγοράσουμε τον χώρο σε πολύ καλή τιμή  και χρησιμοποιήσαμε επιπρόσθετα χρήματα  για να επεκτείνουμε αυτόν τον χώρο  και να φτιάξουμε μια τρίτη αίθουσα στο συγκρότημα.

Οι νέες οδηγίες που δόθηκαν από το WDC  αποδείχτηκαν ευλογία για την απόκτηση των κατοικιών  εδώ στη Γαλλία.

Εδώ και πολλά χρόνια,  γίνονται θεοκρατικά οικοδομικά έργα στη χώρα,  αλλά ποτέ προηγουμένως δεν προχώρησε τόσο γρήγορα  ένα έργο τέτοιου μεγέθους.

Η Επιτροπή του Τμήματος εντυπωσιάστηκε από την ποιότητα όσων επιτελούνται  και εκτιμήσαμε τη νέα προσέγγιση.

Είδαμε πόσο ωφέλιμο είναι  να έχεις το μεταφραστικό γραφείο εκεί όπου μιλιέται η γλώσσα.

Και σχετικά με τους χώρους που παίρνουμε  και τα κτίρια που χτίζουμε,  θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκονται στις κατάλληλες τοποθεσίες για αυτή τη δουλειά  και υπάρχει ο σωστός εξοπλισμός,  και όλο αυτό κάνει την εργασία των αδελφών πολύ πιο εύκολη.

Είναι ευλογία να βρίσκεσαι σε αυτά τα απομακρυσμένα μεταφραστικά γραφεία.

Το νέο κτίριο για τις σχολές  σχεδιάστηκε να φιλοξενεί πάνω από 250 σπουδαστές  της Σχολής για Ευαγγελιστές της Βασιλείας κάθε χρόνο.

Φυσικά, ένα κτίριο αφιερωμένο για σχολές  αξίζει τον χρόνο  και την προσπάθεια όσων δουλεύουν για αυτό το έργο.

Αυτό ενισχύει πολύ την πίστη μου  πως, όταν ο Ιεχωβά θέλει κάτι,  δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να εμποδίσει τον σκοπό του να εκπληρωθεί.

Έχουμε σίγουρα δει την ευλογία του Ιεχωβά  σε αυτή τη διευθέτηση.

Ο καλός σχεδιασμός, η επικοινωνία και η συνεργασία  μάς επιτρέπουν να δίνουμε προτεραιότητα  και να επιταχύνουμε οικοδομικά προγράμματα  που προωθούν άμεσα το παγκόσμιο έργο κηρύγματος και διδασκαλίας.

Το Κυβερνών Σώμα θέλει να πει σε όλους εσάς,  αγαπητοί μας αδελφοί και αδελφές,  ότι σας αγαπάμε  και σας εκτιμάμε βαθιά.

Σας ευχαριστούμε όλους για όσα κάνετε  για να μας υποστηρίζετε στην προώθηση των συμφερόντων της Βασιλείας  σε αυτές τις συναρπαστικές  αλλά δύσκολες τελευταίες ημέρες των τελευταίων ημερών.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν το έργο,  δεν γίνεται να είναι όλες ίδιες.

Όταν είμαστε προσαρμοστικοί  και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες, στις περιστάσεις,  όταν ακούμε τους άλλους  και την κατεύθυνση από το πνεύμα του Ιεχωβά,  δείχνουμε πως ακολουθούμε την ηγεσία του Ιησού  και έτσι “αυξανόμαστε με την αύξηση που προέρχεται από τον Θεό”.

Αυτό μας προετοιμάζει για ακόμα μεγαλύτερα οικοδομικά και εκπαιδευτικά προγράμματα  στον Παράδεισο που θα έρθει πολύ σύντομα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου