Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Καθημερινή Εξέταση των Γραφών Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Παρασκευή 5 Ιουλίου

Έμεινα κατάπληκτος.​—Αποκ. 17:6.

Τι κατέπληξε τον απόστολο Ιωάννη; Μια γυναίκα καθόταν πάνω σε ένα κατακόκκινο θηρίο. Απεικονίζεται ως μια “μεγάλη πόρνη” και αποκαλείται «Βαβυλώνα η Μεγάλη». Διαπράττει «σεξουαλική ανηθικότητα» με τους «βασιλιάδες της γης». (Αποκ. 17:1-5) Ποια είναι η «Βαβυλώνα η Μεγάλη»; Αυτή η γυναίκα δεν είναι δυνατόν να αντιπροσωπεύει κάποια πολιτική οργάνωση, επειδή λέγεται ότι διαπράττει ανηθικότητα με τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου. (Αποκ. 18:9) Στην πραγματικότητα, προσπαθεί να ελέγχει αυτούς τους άρχοντες, εφόσον απεικονίζεται συμβολικά να κάθεται πάνω στο θηρίο. Επιπρόσθετα, δεν είναι δυνατόν να αντιπροσωπεύει τα άπληστα εμπορικά στοιχεία του κόσμου του Σατανά. Αυτά απεικονίζονται χωριστά ως «οι έμποροι της γης». (Αποκ. 18:11, 15, 16) Η αρχαία Βαβυλώνα ήταν κέντρο της ψεύτικης λατρείας. Επομένως, η Βαβυλώνα η Μεγάλη πρέπει να αντιπροσωπεύει όλες τις μορφές της ψεύτικης λατρείας. Στην πραγματικότητα, είναι η παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας.​—Αποκ. 17:5, 18. w22.05 σ. 11 ¶14-16

https://drive.google.com/file/d/1EcF4rf2EoIpYyLbLQ8MOF79JizVwTw5t/view?usp=sharing

*** rr κεφ. 6 σ. 64-66 παρ. 9-10 «Το Τέλος Έχει Έρθει Τώρα Πάνω Σου» ***

Τα γεγονότα που αναπαρέστησε ο Ιεζεκιήλ μάς φέρνουν στον νου τα σημαντικά γεγονότα που προλέγει ο Λόγος του Θεού για το μέλλον μας. Ποια είναι μερικά από αυτά; Όπως και στην περίπτωση της αρχαίας πόλης της Ιερουσαλήμ, ο Ιεχωβά θα χρησιμοποιήσει κοσμικές δυνάμεις για να κάνουν το αδιανόητο—να επιτεθούν σε όλες τις οργανώσεις της ψεύτικης θρησκείας στη γη. (Αποκ. 17:16-18) Όπως η καταστροφή της Ιερουσαλήμ ήταν «μια μοναδική συμφορά», έτσι και η «μεγάλη θλίψη» που θα κορυφωθεί με τον πόλεμο του Αρμαγεδδώνα θα είναι ένα γεγονός που «δεν έχει συμβεί» ποτέ στο παρελθόν.—Ιεζ. 5:9· 7:5· Ματθ. 24:21.

10 Ο Λόγος του Θεού δείχνει ότι οι περισσότεροι υποστηρικτές της ψεύτικης θρησκείας ως άτομα θα επιζήσουν από την επερχόμενη καταστροφή των θρησκευτικών οργανώσεων. Γεμάτοι φόβο, αυτοί οι επιζώντες μαζί με άλλους ανθρώπους κάθε τάξης θα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν. (Ζαχ. 13:4-6· Αποκ. 6:15-17) Η κατάστασή τους μας θυμίζει αυτό που συνέβη στους κατοίκους της αρχαίας Ιερουσαλήμ που επέζησαν από την καταστροφή της και σκορπίστηκαν «στον άνεμο». Όπως είδαμε στην παράγραφο 7, αν και προσωρινά γλίτωσαν τη ζωή τους, ο Ιεχωβά “τράβηξε σπαθί για να τους καταδιώξει”. (Ιεζ. 5:2) Παρόμοια, σε όποια κρυψώνα και αν τρέξουν οι επιζώντες από την επίθεση στη θρησκεία, δεν θα προφυλαχτούν από το σπαθί του Ιεχωβά. Στον Αρμαγεδδώνα, θα θανατωθούν μαζί με όλους τους άλλους που μοιάζουν με κατσίκια.—Ιεζ. 7:4· Ματθ. 25:33, 41, 46· Αποκ. 19:15, 18.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου