Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Καθημερινή Εξέταση των Γραφών Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

Ο Ιεχωβά προστατεύει τους πιστούς.​—Ψαλμ. 31:23.

https://drive.google.com/file/d/1nn-rEArlcoDte5QNe5gWLOzAuu_dQ9O3/view?usp=sharing

*** cl κεφ. 7 σ. 73-74 Προστατευτική Δύναμη—«Ο Θεός Είναι για Εμάς Καταφύγιο» ***

Ο Ιεχωβά Παρέχει Σωματική Προστασία

15 Ας εξετάσουμε πρώτα τον τομέα της σωματικής προστασίας. Ως λάτρεις του Ιεχωβά, μπορούμε να αναμένουμε τέτοια προστασία ως ομάδα. Ειδάλλως, θα ήμασταν εύκολη λεία για τον Σατανά. Σκεφτείτε το εξής: Ο Σατανάς, «ο άρχοντας αυτού του κόσμου», επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να εξαλείψει την αληθινή λατρεία. (Ιωάννης 12:31· Αποκάλυψη 12:17) Μερικές από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις στη γη έχουν απαγορεύσει το έργο μας κηρύγματος και έχουν προσπαθήσει να μας εξαλείψουν ολοσχερώς. Εντούτοις, ο λαός του Ιεχωβά έχει παραμείνει σταθερός και συνεχίζει να κηρύττει αδιάκοπα! Γιατί δεν κατάφεραν ισχυρά έθνη να τερματίσουν τη δραστηριότητα αυτής της σχετικά μικρής και φαινομενικά ανυπεράσπιστης ομάδας Χριστιανών; Επειδή ο Ιεχωβά μάς προφυλάσσει με τις δυνατές του φτερούγες!—Ψαλμός 17:7, 8.

16 Τι θα λεχθεί για τη σωματική προστασία στη διάρκεια της ερχόμενης “μεγάλης θλίψης”; Δεν πρέπει να φοβόμαστε την εκτέλεση των κρίσεων του Θεού. Εξάλλου, «ο Ιεχωβά ξέρει να ελευθερώνει ανθρώπους θεοσεβούς αφοσίωσης από δοκιμασία, αλλά να φυλάττει άδικους ανθρώπους για την ημέρα της κρίσης ώστε να εκκοπούν». (Αποκάλυψη 7:14· 2 Πέτρου 2:9) Στο μεταξύ, μπορούμε πάντοτε να είμαστε βέβαιοι για δύο πράγματα. Πρώτον, ο Ιεχωβά ποτέ δεν θα επιτρέψει να αφανιστούν από τη γη οι όσιοι υπηρέτες του. Δεύτερον, θα ανταμείψει τους τηρητές ακεραιότητας με αιώνια ζωή στο δίκαιο νέο κόσμο του—αν χρειαστεί, μέσω ανάστασης. Για εκείνους που πεθαίνουν, δεν υπάρχει ασφαλέστερος τόπος από τη μνήμη του Θεού.—Ιωάννης 5:28, 29.

17 Ακόμη και τώρα, ο Ιεχωβά μάς περιφρουρεί μέσω του ζωντανού “λόγου” του, ο οποίος έχει την υποκινητική δύναμη να γιατρεύει καρδιές και να μεταμορφώνει ζωές. (Εβραίους 4:12) Εφαρμόζοντας τις αρχές του, μπορούμε σε μερικούς τομείς να προστατευτούμε από σωματική βλάβη. «Εγώ, ο Ιεχωβά, είμαι . . . Εκείνος που σε διδάσκει για την ωφέλειά σου», αναφέρει το εδάφιο Ησαΐας 48:17. Αναμφισβήτητα, το να ζούμε σε αρμονία με το Λόγο του Θεού μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας και να παρατείνει τη ζωή μας. Παραδείγματος χάρη, επειδή εφαρμόζουμε τη συμβουλή της Γραφής να απέχουμε από πορνεία και να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από τα μολύσματα, αποφεύγουμε τις ακάθαρτες πράξεις και τις βλαβερές συνήθειες που καταστρέφουν τη ζωή πολλών ασεβών ατόμων. (Πράξεις 15:29· 2 Κορινθίους 7:1) Πόσο ευγνώμονες είμαστε για την προστασία που παρέχει ο Λόγος του Θεού!


*** w08 15/8 σ. 5 Ο Ιεχωβά Δεν θα Εγκαταλείψει τους Οσίους Του ***
[Εικόνα]
Ο Ιεχωβά δεν εγκατέλειψε τους οσίους του όταν ο Ιεροβοάμ εισήγαγε τη μοσχολατρία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου